Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden henüz çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın bapsı fiyatları fevkda nüshalan bütün değçalışmakenlere rabıtlı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.

Yangın kapısı ne hizmet bünyelmalıdır? Yangın kapıları manzum hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın kârlevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedarik etmek ciğerin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak kontrolör edilmesi, bapnın hakikat bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin bozulmamış olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda olduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının kontrol edilmesini içerir. Hassaten, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve alışverişaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Çift kanatlı ivedi çıkış kapıları, hariça düz oluşturulan ürkü bar kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara mevla modeldir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına için belli başlı yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) sınırlı durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

You gönül email the şehir owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Montaj: Yangın bapsı, çın şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, Yangın Çıkış Kapısı kompetan bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle endüstriyel tesislerde dü farklı kayranı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu çıkarmak karınin kullanılmaktadırlar.

Dimak aksesuar sisteminin kendine saf ayırt edici bir sair özelliği kilit + karakol seti yahut ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Paslanmaz çelik, uygun çelikten elan mürtefi mukavemet ve korozyona metanet sağlar ve bu nedenle yangın bapsı inşaatında yeğleme edilen bir malzemedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli esaslı kriterler basar önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle haklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page